| allah c.c. ya yeterince kulluk yapabiliyormuyuz | |
|
+9MUHAMMED ALİ ...Gül Güzeli... \'\--ŞEYM@--\' rustem Admin hamzaa rude83 _e_s_r_a_ keremimam 13 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
keremimam ÜYE
Mesaj Sayısı : 4 Doğum tarihi : 06/09/85 Nerden : ankara beypazrı Lakap : keremimam Kayıt tarihi : 26/01/09
| Konu: allah c.c. ya yeterince kulluk yapabiliyormuyuz C.tesi Şub. 28, 2009 10:43 am | |
| size biri sorsa bugün allah için ne yaptınız dese cevabınız ne olurdu? | |
|
| |
_e_s_r_a_ Admin
Mesaj Sayısı : 1434 Doğum tarihi : 14/08/89 Kayıt tarihi : 05/09/08
| Konu: Geri: allah c.c. ya yeterince kulluk yapabiliyormuyuz C.tesi Şub. 28, 2009 10:44 am | |
| | |
|
| |
rude83 TECRÜBELİ ÜYE
| Konu: Geri: allah c.c. ya yeterince kulluk yapabiliyormuyuz C.tesi Şub. 28, 2009 10:45 am | |
| | |
|
| |
keremimam ÜYE
Mesaj Sayısı : 4 Doğum tarihi : 06/09/85 Nerden : ankara beypazrı Lakap : keremimam Kayıt tarihi : 26/01/09
| Konu: Geri: allah c.c. ya yeterince kulluk yapabiliyormuyuz C.tesi Şub. 28, 2009 10:49 am | |
| allah teala onca nimet vermiş onca güzel şey vermiş sadece şükretmek kafimidir sizce | |
|
| |
keremimam ÜYE
| Konu: Geri: allah c.c. ya yeterince kulluk yapabiliyormuyuz C.tesi Şub. 28, 2009 10:51 am | |
| - rude83 demiş ki:
- Şükrettim
Olmaz mı? yetmaz bence allah teala onca nimet vermiş sağlık vermiş sıhhat vermiş dünyayı bizim hizmetimize sunmuş sadece bir şükür yeterlimi sence | |
|
| |
rude83 TECRÜBELİ ÜYE
| Konu: Geri: allah c.c. ya yeterince kulluk yapabiliyormuyuz C.tesi Şub. 28, 2009 10:54 am | |
| farz ları uyguladıktan sonra şükretmek yeterli bence. | |
|
| |
hamzaa TECRÜBELİ ÜYE
Mesaj Sayısı : 491 Doğum tarihi : 07/08/91 Nerden : Gaziantep Lakap : ultrAdeLi ^^ Kayıt tarihi : 29/01/09
| Konu: Geri: allah c.c. ya yeterince kulluk yapabiliyormuyuz C.tesi Şub. 28, 2009 12:01 pm | |
| - rude83 demiş ki:
- farz ları uyguladıktan sonra şükretmek yeterli bence.
Şöyle düşünün lüks bir mağazadan Çok beğendiğiniz bir ürünü size anormal bir indirimle satıyorlar.(mesela 150,00 tl lik ürünü 15,00 tl ye vermek gibi) siz sadece ücreti ödeyip çıkıyorsunuz, Bu sadece farzı yerine getirmek gibi (benzetmede hata olmaz inş.) Zaten ücreti vermek zorunlu birşey Yani ücreti farz olarak alırsak, O mağazaya Teşekkür etmekse Bir memnuniyet göstergesidir. Bunuda Sünnet ve diğer Müstehablar olarak al. Şimdi meselenın özüne dönersek Allah (c.c) verdiği nimetler ve diğer herşey için namaz kılmak vs. gibi eylemler zaten şükürdür yani farzları yerıne getırmek bir şükürdür Sünnet ve Müstehabları yerıne getırmek ise Bir deyimle Extradır yanı sadece şükür yetmez | |
|
| |
Admin Admin
Mesaj Sayısı : 1494 Nerden : Yaşamla Ölüm Arasından... Lakap : Bir Garip Yolcu Kayıt tarihi : 05/09/08
| Konu: Geri: allah c.c. ya yeterince kulluk yapabiliyormuyuz Ptsi Mart 02, 2009 7:28 am | |
| Eğer Allahın emirlerini yerine getirirsek Allahın verdiği nimetlere şükredersek, İnsanlara karşı merhametli davranırsak, İnsanları mutlu edecek şeyler yapabilirsek inşallah kulluk yapabiliyoruz ama yeterince değil galiba | |
|
| |
rustem ÜYE
Mesaj Sayısı : 24 Nerden : ANKARA_çubuk Lakap : KAPADOKYALI Kayıt tarihi : 26/01/09
| Konu: Geri: allah c.c. ya yeterince kulluk yapabiliyormuyuz Ptsi Mart 02, 2009 7:31 am | |
| allaha karşı korkumdan hiç bir şey söyleyemezdim | |
|
| |
\'\--ŞEYM@--\' Süper Moderatör
Mesaj Sayısı : 1939 Nerden : DADAŞLAR DİYARINDAN Kayıt tarihi : 05/12/08
| Konu: Geri: allah c.c. ya yeterince kulluk yapabiliyormuyuz Ptsi Mart 02, 2009 2:25 pm | |
| başlıktaki sorunuza hitaben kesinlikle hayır diye cevap veriyorum gerçekten insan çevreye değil kendine bile biraz bakınması yeterli olacaktır RABBİMİZİN nimetlerini görmemiz açısından o kadar çoklar ve o kadar kusursuzlar ki biz aciz kullarına ikram ettikleri biz secdeye başımızı koysak her zaman heran yine ödeyemeyiz verdikleri karşısında bu yüzden hayır diyorum ben kim RABBİME yeterince kulluk yapmak kim AMA ONUN YOLUNDAYIZ İNŞALLAH rahmetinden ümit kesenlerdende değiliz elbet Zaten RABBİM bunu istiyorrrrrr konuyu açan kardeşimden RABBİM razı olsun | |
|
| |
\'\--ŞEYM@--\' Süper Moderatör
Mesaj Sayısı : 1939 Nerden : DADAŞLAR DİYARINDAN Kayıt tarihi : 05/12/08
| Konu: Geri: allah c.c. ya yeterince kulluk yapabiliyormuyuz Ptsi Mart 02, 2009 2:32 pm | |
| - rustem demiş ki:
- allaha karşı korkumdan hiç bir şey söyleyemezdim
kardeş di'li geçmiş zaman kullanmıssın yani şimdi öyle değilsin değil mi? İNŞALLAH değildirçünkü RABBİMİN merhameti gazabını geçmiştir bir annenin sevgisini düşünün lütfen ne olursa olsun çocuğunu affeder değil mi?işte RABBİMİZİN merhameti 100 tanedir sadece 1 tanesi annelere verilmiştir mahşer gününde annelere vermiş olduğu o merhametide alarak biz kullarına öyle muamele yapacaktırgerçekten RABBİM çok merhametlidirayrıca efendimiz MUHAMMED MUSTAFA (S.A.V) NİNDE şefattini unutmayalım İNŞALLAH vessalam | |
|
| |
...Gül Güzeli... TECRÜBELİ ÜYE
| Konu: Geri: allah c.c. ya yeterince kulluk yapabiliyormuyuz Ptsi Mart 09, 2009 10:38 am | |
| elimize,dilimize,gözümüze...hakim olabilmeliyiz bence.farzları hakkıyla yerine getirmeli,sabredebilmeli, sürekli allahı zikretmeli,verdikleri güzelliklere şükretmeli...bize şuanı yaşattığı için hamdusenada bulunmalıyız.yapmamız gereken aslında o kadar çok şey varki...birde insanda nefs olunca,işte nefsimize hakim olabilmeliyiz.birde şeytana uymamalıyız.rabbim doğru yolundan ayırmasın inşallah... | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: allah c.c. ya yeterince kulluk yapabiliyormuyuz Ptsi Mart 09, 2009 11:38 am | |
| |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: allah c.c. ya yeterince kulluk yapabiliyormuyuz Perş. Nis. 02, 2009 7:31 pm | |
| bu gün Allah için ne yaptım.kocA BİR HİÇ.Rabbim beni o kadar çok seviyor ki.bense Ona hiç layık olamadım.bir serap oldu islamca yaşamak gözümde.5 vakit namaz alışkanlık bende.Rabbim ne yaptın derde.korkarım utanır yüzüm.varsa hala haya yüzümde.bir af penceresi gözlerimde.seher vaktini şeytana emenet ederim.kalkıp şükretmek nerede.dinlerim sesini rahmetin.diyor ya senai abide:O bana günahlarımı dahi unutturur.Rabbim sana hiç birşey yapamadım bu gün yine.senin için bir adım attımsa biliyorum sana koşanların yanında bu hiç bir şey.bunun yüzü suyu hürmetine affet densizliklerimi,haddimi bilmeyişimi,ölümlü dünyanın benim sanmışlığını. |
|
| |
MUHAMMED ALİ ÜYE
Mesaj Sayısı : 1 Doğum tarihi : 29/01/88 Nerden : İSTANBUL Kayıt tarihi : 17/04/09
| Konu: Geri: allah c.c. ya yeterince kulluk yapabiliyormuyuz Çarş. Nis. 29, 2009 4:26 pm | |
| İNSAN ANCAK ALLAH'A ŞÜKÜR VE SAMİMİYETİYLE KALBİNİ MUTMAİN EDEBİLİR.GÖZLERDEN AKITILAN YAŞLAR ANCAK ALLAHÜ TEALA İÇİN OLUSA GÜZEL VE DERİNDEN OLABİLİYOR | |
|
| |
MESUT ÜYE
Mesaj Sayısı : 2 Doğum tarihi : 25/09/75 Nerden : ANKARA Kayıt tarihi : 08/05/09
| Konu: Geri: allah c.c. ya yeterince kulluk yapabiliyormuyuz Salı Mayıs 12, 2009 12:57 pm | |
| şahsım adına böyle ani bir soruda herhal kaçacak bir yer uyduracak bir savunma arardım. '' ne yaptın?'' beyni çatlatacak duyguları alt üst edecek bir soru cevabını vermeye çalıştığım ama hep içi boş ameller. ibrahim sadrinin bir şiir okumuştu ''peygamber(sav) evinize gelse'' diye bilen varmıdır. onada cevap verememiştik AAAhhhhhh benim arsız nefsim | |
|
| |
alperen ÜYE
Mesaj Sayısı : 4 Doğum tarihi : 01/07/83 Nerden : istanbul Lakap : yok Kayıt tarihi : 03/04/09
| Konu: Geri: allah c.c. ya yeterince kulluk yapabiliyormuyuz Çarş. Mayıs 20, 2009 10:51 am | |
| Hz. Aişe validemiz efendize sorarlar bir gün; -Hz. Aişe : Ey Allah'ın Resulü neden bu kadar cok ibadet ediyorsun kendini bitiriyosun Allah seni zaten kabul etmiş kendine.. - Efendimiz : Ya Aişe bu kabule karşılık Rabbime şükreden bir kul olmayayım mı?!!! | |
|
| |
saadet... ÜYE
Mesaj Sayısı : 9 Doğum tarihi : 05/01/88 Nerden : ankara Kayıt tarihi : 28/04/09
| Konu: Geri: allah c.c. ya yeterince kulluk yapabiliyormuyuz Perş. Mayıs 21, 2009 10:59 am | |
| her zaman karsılasılan bir soru aslında ama düsününce gercekten cevabını vermek zor. keske hep bunu düsünerek hareket etsek...namaz kılınca cok sey yaptıgını düsünen insanlar var ama namaz zaten bir borc.keske daha cok zamanımızı ayırabilsek | |
|
| |
saadet... ÜYE
Mesaj Sayısı : 9 Doğum tarihi : 05/01/88 Nerden : ankara Kayıt tarihi : 28/04/09
| Konu: Geri: allah c.c. ya yeterince kulluk yapabiliyormuyuz Perş. Mayıs 21, 2009 11:05 am | |
| | |
|
| |
cesika AKTİF ÜYE
Mesaj Sayısı : 42 Doğum tarihi : 21/08/94 Nerden : konya Kayıt tarihi : 21/06/09
| Konu: Geri: allah c.c. ya yeterince kulluk yapabiliyormuyuz C.tesi Haz. 27, 2009 1:39 pm | |
| kendim için konuşuyum hayır insan ister istemez nefsine uyuyorve bu çok üzüçü allah yakmasın allah affetsin :pale: :no: | |
|
| |
| allah c.c. ya yeterince kulluk yapabiliyormuyuz | |
|