| Bir Genç Kız(ın davranışı) Nasıl Olmalıdır? | |
|
+3fatımatüzzehra suskunlar fankolik \'\--ŞEYM@--\' 7 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
\'\--ŞEYM@--\' Süper Moderatör
Mesaj Sayısı : 1939 Nerden : DADAŞLAR DİYARINDAN Kayıt tarihi : 05/12/08
| Konu: Bir Genç Kız(ın davranışı) Nasıl Olmalıdır? Ptsi Ocak 26, 2009 3:55 pm | |
| Yapmacıksız olarak mütevâzi’, iddi’âsız ve terbiyeli bir tavr, genç kıza en yakışan bir davranışdır.
Bir genç kızın etrâfındaki insanları hiçe sayan saygısız ve küstah davranışları terbiyesizlik alâmetidir. İyi ahlâklı ve normal bir kız, bir erkeğe dikkatle ve alâka ile bakmaz. Mecbûriyyet yoksa ve mümkin ise, bakmamak en sâlim bir hareketdir. Bunu da, sun’î olarak değil, tabî’î olarak yapmalıdır
[b]Bir kızın genç bir erkeğin yüzüne pervâsızca bakması, küstah ve mütecâviz erkeklere, bu tip kızlara musallat olmak için, cesâret verir. Kızın, bir erkeğe ümmîd verecek tarzda davranışı, o kıza felâket getirebilir. İnsânların, yüzlerindeki değişiklik kadar huy ve ahlâkları da değişikdir. Güzel ve iyi yüzlü insan, mutlaka iyi ahlâklı insan demek değildir
Alâka toplamak ister gibi, değişik bir edâ ve hoppa bir tavır ile yürümek iyi bir intibâ’ bırakmaz. Böyleleri, alay mevzû’u ve gülünç olur. Yâ Rabbî! Senin lutf ve kerem ve inâyetinle, büyük sıkıntılar görmeden, uzun bir ömür yaşadım. Bu hayâtın içinde, sana karşı, pekçok günâh işledim. İrâde-i cüz’iyyemi, senin râzı olmadığın şeylere sarf etdim
Artık sana rücû’ etmek zemânım pek yakın. Bundan sonraki, dünyâ ve âhıret hayâtımın safhaları şu olacak
Dünyâ elemleri, sekerât-ül-mevt, kabr hayâtı, haşr âlemi, mükâfât ve mücâzât ihtimâlleri
Büyük günâhlarımla, bu tehlükeli geçidlerden, nasıl geçeceğimi bilmiyorum. Afvına kavuşamazsam, hâlim ne olacak?
İstigfâr ve düâlarım, kabûle lâyık olacak mı bilmiyorum. Senin afv ve magfiret sıfatın, tek ümmîdim! Senden başka kime sığınabilirim? Yâ Rabbî! Sana inanıyorum. Kitâbında bildirdiğin gibi inanıyorum. Kitâbına ve Resûlüne “sallallahü aleyhi ve sellem” inanıyorum.
Hudûdsuz büyüklüğünü anlatan kâinâtı, gözlerimle görüyorum. Azametini, bana ihsân etdiğin aklımla, anlıyorum. Günâhlarımın, afv ve magfiret deryân içinde, bir damla bile olmadığını da, biliyorum
İşlediğim günâhlardan pişmânlık duyuyorum. Pişmânlık duygularımı eksiltme! Bu duygularımı, elem derecesine çıkart yâ Rabbî
Yâ Rabbî! Sen afv etmeği seviyorsun. Beni de, afv etdiğin kulların içine al! Sen Gafûrürrahîmsin yâ Rabbî
Hayri Aytepe “rahmetullahi teâlâ aleyh”, 1387 [m. 1966] yılı Eylûlün ikinci Cumartesi günü vefât etmişdir. Edirnekapı kabristânındadır].[/b]
En son <--ŞEYM@--> tarafından Çarş. Şub. 25, 2009 7:58 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
suskunlar fankolik TECRÜBELİ ÜYE
| Konu: Geri: Bir Genç Kız(ın davranışı) Nasıl Olmalıdır? Cuma Ocak 30, 2009 7:26 am | |
| | |
|
| |
| Konu: Geri: Bir Genç Kız(ın davranışı) Nasıl Olmalıdır? Çarş. Şub. 11, 2009 8:26 am | |
| | |
|
| |
fatımatüzzehra TECRÜBELİ ÜYE
Mesaj Sayısı : 530 Nerden : ewden :) Lakap : cadı, piskopat Kayıt tarihi : 18/11/08
| Konu: Geri: Bir Genç Kız(ın davranışı) Nasıl Olmalıdır? Cuma Şub. 13, 2009 1:56 pm | |
| | |
|
| |
| |
| |
kanky_84 AKTİF ÜYE
| Konu: Geri: Bir Genç Kız(ın davranışı) Nasıl Olmalıdır? Çarş. Şub. 25, 2009 8:31 am | |
| tşk byle güzel şeyler yazmak burayı dahada güzel yapıyor | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Bir Genç Kız(ın davranışı) Nasıl Olmalıdır? Çarş. Şub. 25, 2009 8:39 am | |
| |
|
| |
| Konu: Geri: Bir Genç Kız(ın davranışı) Nasıl Olmalıdır? Çarş. Şub. 25, 2009 9:20 am | |
| teşekkür ederim kardeşler beğendiğinize sevindimm
| |
|
| |
rude83 TECRÜBELİ ÜYE
| Konu: Geri: Bir Genç Kız(ın davranışı) Nasıl Olmalıdır? Çarş. Şub. 25, 2009 9:42 am | |
| Saygılı , hoşgörülü olmalıdır. Dedikoducu olmamalıdır. | |
|
| |
| |
| |
rude83 TECRÜBELİ ÜYE
| Konu: Geri: Bir Genç Kız(ın davranışı) Nasıl Olmalıdır? Çarş. Şub. 25, 2009 10:10 am | |
| - <--ŞEYM@--> demiş ki:
- rude83 demiş ki:
- Saygılı , hoşgörülü olmalıdır.
Dedikoducu olmamalıdır. haklısın kardeş ama biraz çok çabuk kestirip atmıssın Kestirip atmadım, kadın dediğimiz varlıkta bu özellikler varsa, ayrıca sigara içmiyorsa ben kendisine talibim Komik Sigara içedebilir nys o engeli kaldıralım.Canım çok sıkıldığında sigara gerçekten iyi geliyor. Ne kadar psikolojik olsada | |
|
| |
fatımatüzzehra TECRÜBELİ ÜYE
Mesaj Sayısı : 530 Nerden : ewden :) Lakap : cadı, piskopat Kayıt tarihi : 18/11/08
| Konu: Geri: Bir Genç Kız(ın davranışı) Nasıl Olmalıdır? Çarş. Şub. 25, 2009 12:30 pm | |
| | |
|
| |
| Konu: Geri: Bir Genç Kız(ın davranışı) Nasıl Olmalıdır? Çarş. Şub. 25, 2009 8:16 pm | |
| rica ederim fatma1996 kardeşimm | |
|
| |
beyazgelincik TECRÜBELİ ÜYE
Mesaj Sayısı : 1287 Doğum tarihi : 09/10/86 Nerden : | SıFıR MeRkEz | Lakap : _-'('-_°_-'('-__-')'-_°_-')'-_ozankolik Kayıt tarihi : 28/03/09
| Konu: Geri: Bir Genç Kız(ın davranışı) Nasıl Olmalıdır? Salı Haz. 02, 2009 9:41 pm | |
| paylaşım için tşkler bendeki davranışların aynısı | |
|
| |
| Konu: Geri: Bir Genç Kız(ın davranışı) Nasıl Olmalıdır? Çarş. Haz. 03, 2009 1:07 pm | |
| rica ederim canım enaniyete dikkat.... Komik | |
|
| |
iMAM hatipli TECRÜBELİ ÜYE
| Konu: Geri: Bir Genç Kız(ın davranışı) Nasıl Olmalıdır? Ptsi Kas. 16, 2009 11:07 pm | |
| paylaşım için teşekkürler | |
|
| |
| Bir Genç Kız(ın davranışı) Nasıl Olmalıdır? | |
|