kbr_orhn byklı Özel Üye
Mesaj Sayısı : 274 Nerden : istanbul Lakap : KELEBEK,ZEYTİN Kayıt tarihi : 04/11/08
| Konu: iyilik ve kötülük Ptsi Ocak 05, 2009 7:48 pm | |
| Yaşlı Kızılderili reisi kulübesinin önünde torunuyla oturmuş, az ötede birbiriyle boğuşup duran iki köpeği izliyorlardıKöpeklerden biri beyaz, biri siyahtıOniki yaşındaki çocuk kendini bildi bileli o köpekler dedesinin kulübesi önünde boğuşup duruyorlardı Dedesinin sürekli göz önünde tuttuğu, yanından ayırmadığı iki iri köpekti bunlar Çocuk, kulübeyi korumak için bir köpeğin yeterli olduğunu düşünüyor, dedesinin ikinci köpeğe neden ihtiyacı olduğunu ve renklerinin neden illa da siyah ve beyaz olduğunu anlamak istiyordu artıkO merakla, sordu dedesine Yaşlı reis, bilgece bir gülümsemeyle torununun sırtını sıvazladı Onlar" dedi, "benim için iki simgedir evlat
Neyin simgesi" diye sordu çocuk
"İyilik ile kötülüğün simgesi Aynen şu gördüğün köpekler gibi, iyilik ve kötülük içimizde sürekli mücadele eder durur Onları seyrettikçe ben hep bunu düşünürümOnun için yanımda tutarım onları
Çocuk, sözün burasında, mücadele varsa, kazananı da olmalı diye düşündü ve çocuklara has bitmeyen sorulara bir yenisini ekledi: "Peki", dedi"Sence hangisi kazanır bu mücadeleyi?"
Bilge reis, derin bir gülümsemeyle baktı torununa:
"Hangisi mi evlat?
Ben hangisini daha iyi beslersem!" | |
|
esmerim TECRÜBELİ ÜYE
| Konu: Geri: iyilik ve kötülük Ptsi Ocak 05, 2009 10:10 pm | |
| insanlarn kalbini iyilik ve hak ininçla doldurmrlıyız | |
|
Admin Admin
Mesaj Sayısı : 1494 Nerden : Yaşamla Ölüm Arasından... Lakap : Bir Garip Yolcu Kayıt tarihi : 05/09/08
| |
kbr_orhn byklı Özel Üye
Mesaj Sayısı : 274 Nerden : istanbul Lakap : KELEBEK,ZEYTİN Kayıt tarihi : 04/11/08
| Konu: Geri: iyilik ve kötülük Salı Ocak 06, 2009 12:12 pm | |
| ben teşekkür ederim okuyup yorumlarınızı paylaştığınız için | |
|
suskunlar fankolik TECRÜBELİ ÜYE
| Konu: Geri: iyilik ve kötülük C.tesi Ocak 17, 2009 6:20 am | |
| Ben bu hikayeyi daha öncede okumuştum gerçektende her okuyuşumda ayrı bir zevk alıyorum Teşekkürler paylaştığın için.. | |
|
kbr_orhn byklı Özel Üye
| Konu: Geri: iyilik ve kötülük C.tesi Ocak 17, 2009 10:49 am | |
| :D | |
|
gülşah TECRÜBELİ ÜYE
| Konu: Geri: iyilik ve kötülük C.tesi Ocak 17, 2009 11:33 am | |
| paylaşım için teşekkürler... | |
|