mcnn38 TECRÜBELİ ÜYE
Mesaj Sayısı : 171 Doğum tarihi : 24/10/80 Kayıt tarihi : 20/10/08
| Konu: Çünkü Gitmiştin... C.tesi Ekim 25, 2008 9:01 am | |
| Arkadaşlar yazı M.Nedim Hazar abinin eski bi yazısından alıntıdır metnin orjinaline yazının sonundaki linkten ulaşabilirsiniz..
Çünkü gitmiştin...
Soğumuştu mevsim ardından bakarken. Soğuktu dilsiz duvarlar, içine kirli su birikmiş kaldırımlar. Bulut perdelemişti mavi gökyüzünü.
Ketumdu üstelik semalar. Vermedi ödünç bir damla yaş bile. Islak kaldırımlarda yankılandı ayak seslerin.
Ve gittin...
Yitirdim güneşimi, serin bir koyuluğa dönüştü gümüşten kumsallar. Eteklerine tutunmuştu yeşil yapraklar, ağaçları çıplak kaldı yüreğimin.
Ve ben yüreğimin iç acılarının toplamını kaldıramayacak kadar bir sıkletin altında iki büklüm, ayrılıkların iç açısıyla bakıyorum denizlere.
Uzadıkça sensizlik, keskin bir öfke kaplıyor içimi. Kızıyorum her şeye. Önce bulutlara haykırıyorum öfkemi. Ardından yere çeviriyorum kızgın bakışlarımı. Şarkılara, şiirlere, şairlere öfkeleniyorum sonra. Nasıl da kandırmışlar beni bunca yıldır. Nasıl da, aldanmışım kafiyelerin arasına gizlenen hayallere!
Bir tükenişe dönüştü beklemelerim sonra. Buzdan bir camın çatlayışı gibi çatlaklar belirdi ümitlerimde. Dokunmayı bırak, bakınca bile büyüyen kanı çekilmiş kılcal damarlar gibi sardı her yanımı çatlaklar.
Yoruldum her sabah, dönüşüne dair düş görmüş olarak uyanmayı hayal etmekten. Yoruldum sensiz rüzgara savurmaktan eteğinden aldığım yaprakları. Biliyorum bilsen halimi, duysan sesimi kandıracaksın beni,
Ben yalanına bile razıyım artık seninle ilgili her şeyin. Bir umudun, bir güneşin...
Üzerinde senden kokular kalan aynaya her bakışımda gerçeği fısıldıyor bana yansımalar.
Çünkü gitmiştin... Puslu bir zemheri soğuğu vardı havada.Kış sonuydu gittiğinde, şimdi yaz başı.
Bu kadar tirat yaktıktan sonra ardından, halâ merhamet etmeyecek misin?
Ne yani, bir daha dönmeyecek misin?
yazının orjinal metni için : http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazino=189195&keyfield=C3A7C3BC6E6BC3BC206769746D69C59F74696E | |
|
kbr_orhn byklı Özel Üye
Mesaj Sayısı : 274 Nerden : istanbul Lakap : KELEBEK,ZEYTİN Kayıt tarihi : 04/11/08
| Konu: Geri: Çünkü Gitmiştin... Ptsi Ara. 01, 2008 7:22 pm | |
| | |
|
mcnn38 TECRÜBELİ ÜYE
Mesaj Sayısı : 171 Doğum tarihi : 24/10/80 Kayıt tarihi : 20/10/08
| Konu: Geri: Çünkü Gitmiştin... Salı Ara. 02, 2008 9:09 am | |
| Arkadaşlar ertuğrul erkişi ağabeyimizden yazıya eşlik edebilecek güzel bi parça ekleyeyim dedim, şimdiden ağlatacağım arkadaşlardan helallik dilerim zira ben yazı ile buparça bir araya gelince dayanamıyorum..
[/quote] | |
|
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Çünkü Gitmiştin... Salı Ara. 02, 2008 9:11 am | |
| Güzel bir yazı Ertuğrul Erkişinin seside harika paylaşım için teşekkür ederim |
|