Suskunlar Dizisi
Suskunlar Dizisinin En Büyük Fan Sitesine Hoşgeldiniz
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi Şekilde yararlanabilirsiniz..
Üye olurken lütfen kuralları iyi okuyun..
10 saniyede üye olmak için tıklayın...
Suskunlar Dizisi
Suskunlar Dizisinin En Büyük Fan Sitesine Hoşgeldiniz
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi Şekilde yararlanabilirsiniz..
Üye olurken lütfen kuralları iyi okuyun..
10 saniyede üye olmak için tıklayın...
Suskunlar Dizisi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Suskunlar Dizisi Fan Sitesi

AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

günlük hadisler

5 posters
YazarMesaj
esmerim
TECRÜBELİ ÜYE
TECRÜBELİ ÜYE

günlük hadisler Empty
MesajKonu: günlük hadisler   günlük hadisler I_icon_minitimeÇarş. Ağus. 26, 2009 3:05 pm

arkadaşlar her gün bir hadis paylaşalım her günün bir hadisi olsun

günlük hadisler 5hadis3fg
Ademoğlu sabaha erdi mi, bütün azaları, dile temenna edip: "Bizim hakkımızda Allah'tan kork. Zira biz sana tabiyiz. Sen istikamette olursan biz de istikamette oluruz, sen sapıtırsan biz de sapıtırız" derler.
(Tirmizi, Zühd 61)
Allah bir kulu sevdi mi, onu dünyadan korur. Tıpkı sizden birinin hastasına suyu yasaklaması gibi.
(Tirmizi, Tıbb 1)
Resulullah (sav) "Allah'tan hakkıyla haya edin!" buyurdular. Biz: "Ey Allah'ın Resulü, elhamdülillah, biz Allah'tan haya ediyoruz" dedik. Ancak O, şu açıklamayı yaptı: "Söylemek istediğim bu (sizin anladığınız haya) değil. Allah'tan hakkıyla haya etmek, başı ve onun taşıdıklarını, batni ve onun ihtiva ettiklerini muhafaza etmen, ölümü ve toprakta çürümeyi hatırlamandır. Kim ahireti dilerse dünya hayatının zinetini terketmeli, ahireti bu hayata tercih etmelidir. Kim bu söylenenleri yerine getirirse, Allah'tan hakkıyla haya etmiş olur."
(Tirmizi, Kıyamet 25)
Biri diğerine ihanet etmediği müddetçe iki ortağın üçüncüsü ben olurum. Biri arkadaşına ihanet etti mi ben aralarından çekilirim.
(Ebu Davud, Büyu 27)
Bir erkek, yanında mahremi bulunmayan (yabancı) bir kadınla yalnız kalmasın!

Bunun üzerine bir adam kalkarak: "Ey Allah'ın Resülü, kadınım hacc için yola çıktı, ben ise falan falan gazvelere yazıldım!" dedi. Aleyhissalatu vesselam: "Öyleyse git hanımına yetiş, onunla hacc yap!" diye emretti."
(Buhari, Nikah 111)
Ey Ebu Hureyre, vera sahibi ol (harama götürme şüphesi olan şeylerden de kaçın) ki insanların Allah'a en iyi kulluk edeni olasın! Kanaatkarlığı esas al ki insanların Allah'a en iyi şükredeni olasın. Nefsin için sevdiğini insanlar için de sev ki (kamil) mü'min olasın. Sana komşu olanlara iyi komşuluk et ki (kamil bir) müslüman olasın. Gülmeyi az yap, zira çok gülmek kalbi öldürür.
(Kütüb-i Sitte, 7257)
Haberiniz olsun, rahat koltuğunda otururken kendisine benim bir hadisim ulaştığı zaman kişinin: "Bizimle sizin aranızda Allah'ın kitabı vardır. Onda nelere helal denmişse onları helal biliriz. Nelere de haram denmişse onları haram addederiz" diyeceği zaman yakındır. Bilin ki, Resulullah (ASM)'ın haram kıldıkları da tıpkı Allah'ın haram ettikleri
senna
TECRÜBELİ ÜYE
TECRÜBELİ ÜYE
senna

Doğum tarihi : 18/02/96

günlük hadisler Empty
MesajKonu: Geri: günlük hadisler   günlük hadisler I_icon_minitimeÇarş. Ağus. 26, 2009 8:09 pm

esmerim bu hadisi paylastigin icin cok tesekkur ederim... Smile
iMAM hatipli
TECRÜBELİ ÜYE
TECRÜBELİ ÜYE
iMAM hatipli

günlük hadisler Empty
MesajKonu: Geri: günlük hadisler   günlük hadisler I_icon_minitimePerş. Ağus. 27, 2009 12:27 pm

paylaşım için teşekkürler
imren
AKTİF ÜYE
AKTİF ÜYE
imren

Doğum tarihi : 29/11/89

günlük hadisler Empty
MesajKonu: Geri: günlük hadisler   günlük hadisler I_icon_minitimePerş. Ağus. 27, 2009 3:19 pm

ramazan ayı gelince, rahmet kapıları açılır,cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar bağlanır (hadis-i şerif)
_e_s_r_a_
Admin
Admin
_e_s_r_a_

Doğum tarihi : 14/08/89

günlük hadisler Empty
MesajKonu: Geri: günlük hadisler   günlük hadisler I_icon_minitimeCuma Ağus. 28, 2009 9:15 am

Bu başlığın haftanın üyesi bölümüyle ne alakası var canım onu anlamadım ben. Smile Neyse manevi hayatımız bölümüne taşıyorum... Wink
http://mujgangonul.niceboard.net

günlük hadisler
1 sayfadaki 1 sayfası