|
| BANA ÖYLE BİR GÖNÜL VER Kİ | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
Admin Admin
Mesaj Sayısı : 1494 Nerden : Yaşamla Ölüm Arasından... Lakap : Bir Garip Yolcu Kayıt tarihi : 05/09/08
| Konu: BANA ÖYLE BİR GÖNÜL VER Kİ Çarş. Haz. 17, 2009 6:36 am | |
| BANA ÖYLE BİR GÖNÜL VER Kİ:
Bir kuruluşun tepe noktasında yetkili olsam bile, bunu asla başka şekilde kullanmamalıyım Günlük yaşamda "ben" yerine, daha çok "sen" sözcüğünü kullanabileyim
BANA ÖYLE BİR SEVGİ VER Kİ:
Sonsuz bir hazine gibi bitmesin, çoğalsın daha da sevdikçe, doldursun sarsın çevremi Hatta düşmanlarımı da sevebileyim
BANA ÖYLE BİR GÜÇ VER Kİ:
Herkesten daha çok çalışabileyim, tutsak düşmeyeyim doğanın koşullarına, eşim ve çocuklarımı da mutlu et ki, mutluluğu başkalarına da götürebileyim
BANA ÖYLE BİR SAĞLIK VER Kİ:
Düşünebileyim, konuşabileyim
BANA ÖYLE BİR ERDEM VER Kİ:
İbadet edebileyim, iyilik etmeyi ve sevinçten buğulanmış gözlerle, teşekkür edenlere; bir şey yapmadım, anımsamıyorum diyebileyim
BANA ÖYLE BİR YETENEK VER Kİ:
İyi eş, baba, anne, iyi komşu, iyi arkadaş, iyi vatandaş olabileyim
BANA ÖYLE BİR UMUT VER Kİ:
Bugüne kadar yapmış olduğum hatalar için karamsarlığa düşmeyeyim, herşeyden aklanmış olarak yaşama yeniden başlamak üzere bağışlanabileceğimi bileyim
BANA ÖYLE BİR ANLAYIŞ VER Kİ:
düşünebildiğim, yargılayabildiğim, inandığım, kahrolduğum, varolduğum şu anda bu sözleri söyleyebildiğim için şükredebileyim
BANA ÖYLE BİR TALİH VER Kİ :
Yıllar sonra beni hatırlayanlar "herkese iyilik eden, tüm insanları seven, o düzeyde de sevilen bir kişiydi " diye konuşsanlar ve ben de huzur içinde olabileyim
BANA ÖYLE BİR İRADE VER Kİ: Birgün yenilip, içimdeki şeytanın kurallarına doğru yönelirsem; bu bir düşünce ise düşüncemi, bu bir adım ise ayağımı, bu bir uzanma ise elimi durdurabileyim
BANA ÖYLE BİR SABIR VER Kİ:
Sükûneti bulayım, durabileyim, düşünebileyim
Amin.. | |
| | | nur AKTİF ÜYE
Mesaj Sayısı : 87 Doğum tarihi : 09/02/81 Nerden : ANKARA Lakap : KIZGIN MAŞA Kayıt tarihi : 04/06/09
| Konu: Geri: BANA ÖYLE BİR GÖNÜL VER Kİ Çarş. Haz. 17, 2009 7:44 am | |
| öncelikle yazdığn için teşekkür eder çok güzel olmuş ellerine sağlık | |
| | | nur AKTİF ÜYE
Mesaj Sayısı : 87 Doğum tarihi : 09/02/81 Nerden : ANKARA Lakap : KIZGIN MAŞA Kayıt tarihi : 04/06/09
| Konu: Geri: BANA ÖYLE BİR GÖNÜL VER Kİ Çarş. Haz. 17, 2009 7:51 am | |
| BEYPAZARI TÜRKÜSÜ
Bir sabah gün ışımı Bozkır güneşi sırtını ısıtırken Ya da bir akşam güneşi Yorgun, hüzünlü ve bir garip Mor dağlara yaslanırken Sen o eski İpek Yolu'ndan Dünün hanlarına, kervanlarına Selam vererek Hiç bu özel topraklara Gurbetten bir yolunu düşürüp Geldin mi hemşerim?
Toprağın toprak koktuğu, Gözünün sonsuzluğu bulduğu Bereketli tarlalara Bu özgür, sonsuz ovalara Hiç Ayaş'tan, Nallıhan'dan geldin mi? Uruş'tan, Karaşar'dan, Kırbaşı'ndan Çıkıp da şöyle tepelerden Doyasıya baktın mı hemşerim?
Tekke Yaylası'nda, Eğriova'da Yemyeşil, mis gibi bir çam havasında Buz gibi pınarların şırıltısında Çıtır çıtır yanan ocağın közünde Bozkır akşamlarının, yayla akşamlarının O huzur veren, üstüne ayla yıldız düşen Anadolu havasını, Gözlerin ve ciğerlerin bayram ederken O tabiatın saf türküsünü, Şükrederek hiç dinledin mi hemşerim?
Bir bayram arefesi, Toprağını, sılanı özleyip Ananı, babanı, bacını, kardaşını özleyip Mektep arkadaşlarını, Sağ kalanlarını özleyip de Gurbetten memleketine giderken Kıvrım kıvrım Ayaş yollarını aşarken Bağ evlerine bakarak: "Ayaş yollarını aştım da geldim, Boyunu boyuma ölçtüm de geldim." Dedin mi hemşerim?
Bolu Dağları'nı aşarak, Çam kokusunu ciğerlerine çekerek, Seben'de, Mudurnu'da mola vererek Nallıhan'dan sılana dönerken Ellerinle tarlalara dokunarak O mübarek başakların bereketini Duydun mu yüreğinde? Gelincik, çiğdem, papatya, kekik Topladın mı kendi ellerinle? Soğanotu nedir bilir misin? Yer alması, domalan, keşir çıkardın mı Kendi ellerinle topraktan?
Ve bir akşam üstü İnözü'de bir evin guşganasından Kararan mor dağların üstünden Garip bir yolcu gibi akşam güneşinin İstanbul'a doğru batışını seyredip de "Yarim İstanbul'u mesken mi tuttun? Sevdin güzelleri beni unuttun aman." Dedin mi yürekten hemşerim? Böyledir işte hemşerim ayrılıklar, Ölümü ayrılıktan zor belleme, "Her bir dertten ala yaman ayrılık" Der türküler.
Biz ne güzeli, ne Uruş'u, ne Güdül'ü, Ne Ayaş'ı, ne Beypazarı'nı unuttuk. Ama neylersin ekmek derdi, Kimimiz Engürü'yü, kimimiz koca İstanbul'u Mesken tuttuk. Burası koca İstanbul, 7 tepe Bir o yaka, bir bu yaka Görmedik ömrümüzün asude geçen bir demini. İki yakamız bir araya gelsin diye Koşturup durduk. Ne demiş bir Beypazar Türküsü: "Beypazardır meskenimiz, ilimiz, Kim bilir nerde kalır ölümüz." Olsun be hemşerim, Diri olalım da, şen olalım da Tek gurbette olsun ömrümüz. Depmişiz biz bu hayatın kasnağını, Yaşamak her zaman güzeldir hemşerim..
Ve bir kış günü dündermelerden, Cevizli pekmez sucuğu gibi Koca koca buzlar sarkarken, Gıldır gıldır yanan odun sobasının yanında Kurunu ikiye bölüp de beş çayına bandırdın mı? O sobanın üstünde kestane patlattın mı? Bir Ramazan akşamı Sıra sıra Hanlarönü tezgahlarından Tereni, turpunu, yeşil soğanını Bir de fırından pideni alıp Mutfağı da yiyecekmiş gibi Evine döndün mü? Sofrada tahta kaşığın elinde, Kulağın Hıdırlık topunun sesinde, Kibritin, cıgaran atışa hazır yanında, Topun gümbürtüsü duyulunca "Ya Allah ! Bismillah !" deyip Kıyması bol tarhanaya saldırdın mı?
Bir çilingir sofrasında, Üç diş acılı mumbar yanında, Bir sahanda incecik dolmalar, "Ayaş'tan bi daha geri dönmeyeyim gali" diye Dolmanın suyunu da başına diktin mi? Mangalda elekle mısır patlattın mı? Yer sofrasında koklaya koklaya İğde, ovaça yedin mi? Bostanlarda, bağlarda, Acemiliğinden yarısını yere dökerek Çarşafa hiç dut silkeledin mi? Çükündürün, keşirin, hıyarın teveğine dokundun mu? Kuyumcular çarşısında El emeğini, göz nurunu sabırla yoğurup Yıldızları, kır çiçeklerini, buğday başaklarını Telkari telkari işleyen ustaların O sihirli tılsımına, alın terinin o inceliğine Güzelliğine ellerinle dokundun mu?
Tezgahımızda dokunan ipek bürgüsüyle, Bindallısı sırtında, Oyalı da yazması başında, Kuyruklusu ayağında, Altın kemeri incecik belinde, İncisi, tılsımı boynunda denen bir güzelin Omuz omuza tepelere uzanan O vefalı ahşap evlerin arasında uzanan Dar sokakların taş kaldırımlarından Salına salına yürüyüşünü, Taştan taşa sekişini, Ceylan gibi süzülüşünü Hiç unutur muyuz hemşerim? Az mı pirebolu, saklambaç Oynamadık o sokaklarda.
Mahalle arkadaşlarıyla o sokaklarda Eski konakların avlusunda "Develerin zinciri, ebem yimez peyniri Çatal budak kaç budak?" diye Uzun eşek oynadın mı? Kavga çıkınca da "Benim bubam Senin bubanı döver aslanım !" dedin mi? Met çelmesi, güvercin taklası bilir misin? Beyspor'un maçına gidip Karaşar karında soğutulmuş Ürün gazozu içtin mi hiç? Kadınlar hamamına bebekken gittiğinde Teyzeler sana bakıp bakıp da "Temeli bu beben bubasını da getirseydiniz." Dediler mi sana da? Gına hamamında hiç yerlerden Delikli yüz para kaptın mı? Bir bayram günü el öpme paranla Kaba şeker, güdül leblebisi Şavakkal şekeri doldurdun mu ceplerine? Orta mektepte hiç sütlü şeker çekiştin mi? Taş mektebin sıra sıra çeşmelerinde Elini yıkadın mı? Sahura kalkıp da gak hoşafıyla Gartalaç böreği yedin mi? Uvmaç aşıyla, ebesütle kahvaltı yaptın mı? Sana ıccacık yarımca pişiriverdiler mi? Namazda evin anahtarını patlatıp Trakkal attın mı hiç? Makarna kesilen gün evde Bir koca tepsi cimcik yedin mi? Ekmeğine kimzan ya da Torba yoğurdu sürüverdiler mi? Bir mahalle fırınında Kızaranın arkasından pişen Esmer ekmekten yedin mi? Bir tatil günü, kemiğinin iliğini de sorarak Hiç fırın aşı yedin mi? Mahalle çeşmesinin önünde Kille yıkadığın çamaşırı tokaçladın mı? Devrencik toprağıyla bulaşık yıkadın mı? Bir külah çekirdek cebinde Seyyar sandalyeni çekip sobanın yanında Çaktırmadan ara sıra balkona da bakarak Senenin en birinci filmini izledin mi? Elinde çalıntı ekmek ayvası İnözü'de tasını Karakoca'ya daldırdın mı? Seni hiç Dutlu'da uyuza attılar mı? Haftaya bolpazarı günü Seni de kına gecesine okudular mı? Güğümün dibini, zilli maşayı İki tahta kaşıkla, bir şişeyi Bir de Meşeli'yi dinledin mi? "Meşeli dağlar meşeli Dibinde halı, kilim döşeli.."
"Kayalar merdin merdin Kim bilir kimin derdin Ağaçlar kalem olsa Yazılmaz benim derdim." dedin mi? Senin de en cin parmağına Kına yakıverdiler mi? Tekke Yaylası'nda, Eğriova'da Karpuzu şişelerle suya saldın mı? Çıtır çıtır közün üstünde Hiç soğanotulu patlatma yaptın mı? Soğanı yumrukla kırdın mı? Uşakgöl'ün höşmeriminden Uruş'un güzelim kapamasından yedin mi? Sonra da bunların üstüne Ayaş'lı bir testiden lıkır lıkır Buz gibi suyunu içtin mi? Ve on kişi birden bir yer sofrasında Elinde tahta kaşıkla Beypazar Güveci'nden yiyebilmek için Yanındakilerle yarıştın mı? Karnını doyurduktan sonra da "Hadi gali kötü kötü yemen" dedin mi?
Biz bunları gördük, çok şükür, Gali ölsek de gam yemeyiz. Ama sen görmemişsen yazık olur, Bir gün bizim buralara çık gel, Bu özel toprakları gör, yaşa. Bütün bunlar tükenmeden gel. Bunlar bizi biz eden değerler, Hemşerimiz olmasan bile yine gel Bu özel topraklara; Önce hepimize Tanrı misafiri, Ardından da hepimizle İyi bir dost olursun..
Yaşamanın güzeli, uzun olanı değil İyi yaşanılanıdır... | |
| | | fatımatüzzehra TECRÜBELİ ÜYE
Mesaj Sayısı : 530 Nerden : ewden :) Lakap : cadı, piskopat Kayıt tarihi : 18/11/08
| Konu: Geri: BANA ÖYLE BİR GÖNÜL VER Kİ Çarş. Haz. 17, 2009 8:07 am | |
| ellerine yüreğine sagık sper bı yazıı Eline sağlık :Günaydın: :Allah Razı Ols :I Love You: mevsim | |
| | | Admin Admin
Mesaj Sayısı : 1494 Nerden : Yaşamla Ölüm Arasından... Lakap : Bir Garip Yolcu Kayıt tarihi : 05/09/08
| Konu: Geri: BANA ÖYLE BİR GÖNÜL VER Kİ Perş. Haz. 18, 2009 5:36 am | |
| Amin cümlemisden fatma tşk ederim nur seninkide güselmiş eklediğin için sağol.. | |
| | | nur AKTİF ÜYE
| Konu: Geri: BANA ÖYLE BİR GÖNÜL VER Kİ Perş. Haz. 18, 2009 8:13 am | |
| önemli değil arkadaşlar beğenmeniz yeterli | |
| | | ...Gül Güzeli... TECRÜBELİ ÜYE
| Konu: Geri: BANA ÖYLE BİR GÖNÜL VER Kİ C.tesi Haz. 20, 2009 10:10 pm | |
| amin inş.emeğine sağlık kardeş çok güzel paylaşım | |
| | | | BANA ÖYLE BİR GÖNÜL VER Kİ | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz