1) Abdeste başlarken: "Euzü" ve "Besleme"den sonra şu dua okunur:
EL-HAMDÜ LİLLAHİLLEZİ CEALEL'MAE TAHUREN VE CELAL'İSLAME NURA.
Anlamı:Suyu temizleyici ve islamı nur kılan Allah'a hamdolsun.
2)Ağıza su alırken: ALLAHÜMME'SKINİ HAVZİ NEBİYYİKE KE'SEN LA EZMEU BA'DEHU EBEDA.
Anlamı:Allahım! Bana peygamberlerinin havuzundan öyle bir kase içir ki,ondan sonra bir daha susamayayım.
3)Buruna su alırken: ALLAHÜMME LA TAHRİMENİ RAYİHATE NAİMİKE VE CENNATİK.
Anlamı: Allahım! beni nimetlerinin ve cennetinin kokusundan mahrum etme.
4)Yüzü yıkarken: ALLAHÜMME BEYYİD VECHİ BİNURİKE YEVME TEBYEDDU VUCUHUN VE TESVEDDU VUCUH.
Anlamı: Allahım! Bazı yüzlerin beyazlanacağı,bazı yüzlerin de kararacağı günde benim yüzümü ak eyle.
5)Sağ kolunu yıkarken: ALLAHÜMME A'TİNİ KİTABİ BİYEMİNİ VE HASİBNİ HİSABEN YESİRA.
Anlamı: Allahım! Bana kitabımı sağ tarafımdan ver ve hesbımı kolaylaştır.
6)Sol kolunu yıkarken: ALLAHÜMME LA TÜ'Tİ KİTABİ BİŞİMALİ VE LA MİN VERAİ ZAHRİ VE TUHASİBNİ HİSABEN ŞEDİDA.
Anlamı: Allahım! Bana kitabımı solumdan ve arka tarafımdan verme ve beni zor bir hesaba çekme.
7)Başa meshederken: ALLAHÜMME ĞAŞŞİNİ BİRAHMETİKE VE ENZİL ALEYYE MİN BEREKATİK.
Anlmı: Allahım! Beni rahmetinle ört ve üzerime bereketlerinden indir.
8)Kulaklara meshederken: ALLAHÜMMEE'ALNİ MİNELLEZİNE YESTEMİUNEL'KAVLE FE YETTEBİUNNE AHSENEH.
Anlamı: Allahım! Beni,hak sözü işitip sözün en güzeline uyanlardan eyle.
9)Boynuna meshederken: ALLAHÜMME A'TIK REKABETİ MİNENNAR.
Anlamı: Allahım!Benim vücudumu cehennem ateşinden azad eyle.
10)Ayakları yıkarken: ALLAHÜMME SEBBİT KADEMEYYE ALESSİRATİ YEVME TEZİLLÜ FİHİL'AKDAM.
Anlamı: Allahım! Ayakların kayacağı o günde benim iki ayağımı sırat üzerinda sabit kıl.
AMİN AMİN AMİN..