| Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri | |
|
+3rude83 beyazgelincik _e_s_r_a_ 7 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
_e_s_r_a_ Admin
Mesaj Sayısı : 1434 Doğum tarihi : 14/08/89 Kayıt tarihi : 05/09/08
| Konu: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri Çarş. Haz. 03, 2009 11:07 am | |
| British Medical Journal’da bu hafta yayımlanan bir makalede aşırı sorbitol tüketiminin tehlikelerine dikkat çekildi.
Pek çok şekersiz sakızda sorbitol isimli tatlandırıcı bulunur. Bir tür laksatif olan sorbitol ince bağırsak tarafından çok zor absorbe edilir.
Kronik diyare karın ağrısı ve tehlikeli boyutlarda aşırı kilo kaybı bulunan iki hastanın yemek yeme alışkanlıklarının analiz edilmesiyle birlikte problemin sorbitol içeren sakızların aşırı tüketimine bağlı olduğu tespit edildi.
Hastalardan birinin 21 yaşında genç bir bayan olduğu ve günde ortalama 16 sakız çiğnediği yani günde 18-20 g sorbitol tükettiği açıklandı. 46 yaşında olan diğer hastanın ise günde yaklaşık 30g sorbitol tükettiği belirtildi.
Sorbitol tüketiminin sonlanması ile her iki hastanın da iyileştiği ve normal kilolarına döndükleri gözlemlendi.
Uzmanlar tüketicilerin genellikle sorbitolün muhtemel yan etkilerini bilmediklerini belirtiyorlar. Diyare karın ağrısı gibi şikayetleri olan kişiler bunun nedeninin sorbitolün laksatif etkisi olabileceğini genellikle düşünmüyorlar.
Sorbitol tüketiminin kronik diyare ve bağırsak bozukluklarının yanı sıra %20 gibi ciddi boyutlarda kilo kaybına da neden olduğunu söyleyen uzmanlar sebebi belirlenememiş aşırı kilo kaybının görüldüğü durumlarda sorbitol içeren yiyeceklerin tüketiminin dikkate alınması gerektiğini belirtiyorlar. | |
|
| |
beyazgelincik TECRÜBELİ ÜYE
Mesaj Sayısı : 1287 Doğum tarihi : 09/10/86 Nerden : | SıFıR MeRkEz | Lakap : _-'('-_°_-'('-__-')'-_°_-')'-_ozankolik Kayıt tarihi : 28/03/09
| Konu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri Paz Haz. 07, 2009 9:22 pm | |
| sakız çiğnemek ne kadar tehlikeli olursa olsun ben ölene kadar çiğnerim benim hayatım sakız sakızsız yaşayamam ben bunu ciddi söylüyorum sakızım kalmadığı zamn çıldırıyom akşamları sakızsız kaldığım vakitlerde gece gece açık büfe aradığım günlerimi bilirim..ama şimdi çok şükür alıyorum bi kutu idare ediyorum işte hihi ..kısacası sakız benim hayatım bağlandığım tek şey..sakızı icad edenden de Allah binlerce kez razı olsun..hehhe cnm Esracığım bilgin için tşkler cnm benim seni çoook seviyorum.. | |
|
| |
rude83 TECRÜBELİ ÜYE
| Konu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri Ptsi Haz. 08, 2009 3:20 pm | |
| Puhahaha, Sakız Hayatın mı?? Belki Kendini çok fazla Kaptırmışsın diyeceğim ama demiyeyim, benimde bağımlılıklarım var.. | |
|
| |
\'\--ŞEYM@--\' Süper Moderatör
Mesaj Sayısı : 1939 Nerden : DADAŞLAR DİYARINDAN Kayıt tarihi : 05/12/08
| Konu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri Ptsi Haz. 08, 2009 7:25 pm | |
| sakızla ilgili bir söz söylemişti çok sevdiğim biri çook ağır geldi bana bu yüzden fazla çiğnemem | |
|
| |
Mesaj Sayısı : 1287 Doğum tarihi : 09/10/86 Nerden : | SıFıR MeRkEz | Lakap : _-'('-_°_-'('-__-')'-_°_-')'-_ozankolik Kayıt tarihi : 28/03/09
| Konu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri Ptsi Haz. 08, 2009 10:01 pm | |
| ewet Rude83 sakız benim hayatımdır ondan asla vazgeçemem belki komik olabilir amaa.. sakız bende öyle bi bağımlılık yapmış ki nasıl bi bağımlılık yapmış doğuştan hemde Kaptırmışım kendimi sakıza ... senin ne gibi bağımlılıkların var? Rude83 Şeymacığım çok sevdiğin kişinin sana sakız hakkında ne söylediğini tahmin edebiliyorum galiba..benim düşündüğüm şeymiki yada başka bişimi ne söyledi acaba cnm söylede bende çiğnemeyim yha ne söylediki merak ettim şimdi | |
|
| |
rude83 TECRÜBELİ ÜYE
| Konu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri Salı Haz. 09, 2009 6:23 am | |
| Vazgeçilmezim , Oyunlarım.. Xbox360 Birde Arabasız yapamıyorum.. Satınca ne halt edicem bilmiyorum.. Gerçi arabaylamı doğduk pehh Amman, ama oyunsuz olmuyor.. | |
|
| |
| Konu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri Salı Haz. 09, 2009 9:28 pm | |
| Şeymacığım msjını aldım ama benim msj gitmiyo sana bi türlü.of. nese burdan yazım.. cnm sakızla ilgili o sözü sana kim dediyse halt etmiş seni ii kandırmış ben böle bi sözü ilk senden duyuyorum ne alimlerden ne hacılardan nede hocalardan duydum valla çok saçma cnm bence böle diyenlere aldırış etme.. onlar sakıza karşı olanlardır eminim ,,biz cikletimizi çiğnemeye devam edelim haydin nazar sakızlarına... cnm benim by .. | |
|
| |
| Konu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri Salı Haz. 09, 2009 9:36 pm | |
| | |
|
| |
*birgül* Moderatör
Mesaj Sayısı : 448 Doğum tarihi : 24/05/94 Nerden : Yalan Dünya'nın herhangi bir yerinden:) Lakap : Kömür gözlü ;) :) Kayıt tarihi : 27/07/09
| Konu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri Paz Eyl. 13, 2009 10:34 pm | |
| ben sakız çiğnemeyi hiç sevmiyorum.Ama çiğnemek zorunda kalıyorum genelde başka bir rahatsızlığımdan ötürü.Neyse paylaşım için teşekkürler.Umarım nuray ablam vazgeçmiştir Sırıt Sırıt | |
|
| |
fatımatüzzehra TECRÜBELİ ÜYE
Mesaj Sayısı : 530 Nerden : ewden :) Lakap : cadı, piskopat Kayıt tarihi : 18/11/08
| Konu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri Ptsi Eyl. 14, 2009 10:38 am | |
| ben sakızsız duramam kı | |
|
| |
*birgül* Moderatör
Mesaj Sayısı : 448 Doğum tarihi : 24/05/94 Nerden : Yalan Dünya'nın herhangi bir yerinden:) Lakap : Kömür gözlü ;) :) Kayıt tarihi : 27/07/09
| Konu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri Ptsi Eyl. 14, 2009 11:09 am | |
| | |
|
| |
Mesaj Sayısı : 530 Nerden : ewden :) Lakap : cadı, piskopat Kayıt tarihi : 18/11/08
| Konu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri Ptsi Eyl. 14, 2009 11:44 am | |
| | |
|
| |
| Konu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri Ptsi Eyl. 14, 2009 12:24 pm | |
| yha ama cok ılgınc bırsey sakız kulak agrısını gıderıyormus | |
|
| |
| Konu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri Ptsi Eyl. 14, 2009 12:56 pm | |
| doğrudur kardeşim inanırım ... | |
|
| |
| Konu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri Ptsi Eyl. 14, 2009 12:58 pm | |
| - *birgül* demiş ki:
- ben sakız çiğnemeyi hiç sevmiyorum.Ama çiğnemek zorunda kalıyorum genelde başka bir rahatsızlığımdan ötürü.Neyse paylaşım için teşekkürler.Umarım nuray ablam vazgeçmiştir Sırıt Sırıt
hmm hocam sakız hangi rahatsızlıklar için çiğnenir?..ben vazgeçmedim asla da vazgeçmem seversem kötü severim ölümüne çiğnerim.. | |
|
| |
*birgül* Moderatör
| Konu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri Ptsi Eyl. 14, 2009 1:06 pm | |
| | |
|
| |
| Konu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri Ptsi Eyl. 14, 2009 2:53 pm | |
| geçmiş olsun demiycem ii olmuş benle uğraşırsanız öle olur işte ohh canıma değsin.. | |
|
| |
*birgül* Moderatör
| Konu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri Ptsi Eyl. 14, 2009 6:03 pm | |
| | |
|
| |
| Konu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri Ptsi Eyl. 14, 2009 9:25 pm | |
| kız oldumu o kadar 7 ay vay be zamn ne kadarda çabuk geçmiş ya :)haha ben nerden bilim birgül ya ... | |
|
| |
interesting_girl ÜYE
Mesaj Sayısı : 27 Doğum tarihi : 01/07/95 Nerden : Kırşehir Kayıt tarihi : 15/08/09
| Konu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri C.tesi Ekim 03, 2009 4:29 pm | |
| Geçmiş olsun canım,valla ben o kadar bağımlısı değilim sakızın.Ama ara sıra çiğnerim.Bence yararları da var | |
|
| |
*birgül* Moderatör
| Konu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri C.tesi Ekim 03, 2009 7:27 pm | |
| - interesting_girl demiş ki:
- Geçmiş olsun canım,valla ben o kadar bağımlısı değilim sakızın.Ama ara sıra çiğnerim.Bence yararları da var
tabii ki yararları da vardır.Ama herşeyin azı karar çoğu zarar.Bağımlısı olunmadığı müddetçe bence sorun yok | |
|
| |
| Konu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri Cuma Ekim 23, 2009 9:49 pm | |
| tabiki yararları var ben çok faydasını gördüm=)yooo bağımlısınada sorun olmuyor bi rahatsızlık vermiyor sakız bu tehlike olmadı bende hiç hehe=) | |
|
| |
| Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri | |
|