Suskunlar Dizisi
Suskunlar Dizisinin En Büyük Fan Sitesine Hoşgeldiniz
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi Şekilde yararlanabilirsiniz..
Üye olurken lütfen kuralları iyi okuyun..
10 saniyede üye olmak için tıklayın...
Suskunlar Dizisi
Suskunlar Dizisinin En Büyük Fan Sitesine Hoşgeldiniz
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi Şekilde yararlanabilirsiniz..
Üye olurken lütfen kuralları iyi okuyun..
10 saniyede üye olmak için tıklayın...
Suskunlar Dizisi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Suskunlar Dizisi Fan Sitesi

AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri

+3
rude83
beyazgelincik
_e_s_r_a_
7 posters
YazarMesaj
_e_s_r_a_
Admin
Admin
_e_s_r_a_

Doğum tarihi : 14/08/89

Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri Empty
MesajKonu: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri   Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri I_icon_minitimeÇarş. Haz. 03, 2009 11:07 am

British Medical Journal’da bu hafta yayımlanan bir makalede aşırı sorbitol tüketiminin tehlikelerine dikkat çekildi.

Pek çok şekersiz sakızda sorbitol isimli tatlandırıcı bulunur. Bir tür laksatif olan sorbitol ince bağırsak tarafından çok zor absorbe edilir.

Kronik diyare karın ağrısı ve tehlikeli boyutlarda aşırı kilo kaybı bulunan iki hastanın yemek yeme alışkanlıklarının analiz edilmesiyle birlikte problemin sorbitol içeren sakızların aşırı tüketimine bağlı olduğu tespit edildi.

Hastalardan birinin 21 yaşında genç bir bayan olduğu ve günde ortalama 16 sakız çiğnediği yani günde 18-20 g sorbitol tükettiği açıklandı. 46 yaşında olan diğer hastanın ise günde yaklaşık 30g sorbitol tükettiği belirtildi.

Sorbitol tüketiminin sonlanması ile her iki hastanın da iyileştiği ve normal kilolarına döndükleri gözlemlendi.

Uzmanlar tüketicilerin genellikle sorbitolün muhtemel yan etkilerini bilmediklerini belirtiyorlar. Diyare karın ağrısı gibi şikayetleri olan kişiler bunun nedeninin sorbitolün laksatif etkisi olabileceğini genellikle düşünmüyorlar.

Sorbitol tüketiminin kronik diyare ve bağırsak bozukluklarının yanı sıra %20 gibi ciddi boyutlarda kilo kaybına da neden olduğunu söyleyen uzmanlar sebebi belirlenememiş aşırı kilo kaybının görüldüğü durumlarda sorbitol içeren yiyeceklerin tüketiminin dikkate alınması gerektiğini belirtiyorlar.
http://mujgangonul.niceboard.net
beyazgelincik
TECRÜBELİ ÜYE
TECRÜBELİ ÜYE
beyazgelincik

Doğum tarihi : 09/10/86
Lakap : _-'('-_°_-'('-__-')'-_°_-')'-_ozankolik

MesajKonu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri   Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri I_icon_minitimePaz Haz. 07, 2009 9:22 pm

sakız çiğnemek ne kadar tehlikeli olursa olsun ben ölene kadar çiğnerim benim hayatım sakız sakızsız yaşayamam ben bunu ciddi söylüyorum sakızım kalmadığı zamn çıldırıyom Mad akşamları sakızsız kaldığım vakitlerde gece gece açık büfe aradığım günlerimi bilirim..ama şimdi çok şükür alıyorum bi kutu idare ediyorum işte hihi Laughing ..kısacası sakız benim hayatım bağlandığım tek şey..sakızı icad edenden de Allah binlerce kez razı olsun..hehhe Very Happy

cnm Esracığım bilgin için tşkler cnm benim seni çoook seviyorum.. Smile
rude83
TECRÜBELİ ÜYE
TECRÜBELİ ÜYE
rude83

MesajKonu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri   Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri I_icon_minitimePtsi Haz. 08, 2009 3:20 pm

Puhahaha, Sakız Hayatın mı??

Belki Kendini çok fazla Kaptırmışsın diyeceğim ama demiyeyim, benimde bağımlılıklarım var.. Smile
\'\--ŞEYM@--\'
Süper Moderatör
Süper Moderatör
\'\--ŞEYM@--\'

MesajKonu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri   Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri I_icon_minitimePtsi Haz. 08, 2009 7:25 pm

sakızla ilgili bir söz söylemişti çok sevdiğim biri
çook ağır geldi bana
bu yüzden fazla çiğnemem
beyazgelincik
TECRÜBELİ ÜYE
TECRÜBELİ ÜYE
beyazgelincik

MesajKonu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri   Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri I_icon_minitimePtsi Haz. 08, 2009 10:01 pm

ewet Rude83 sakız benim hayatımdır ondan asla vazgeçemem belki komik olabilir amaa.. Very Happy sakız bende öyle bi bağımlılık yapmış ki nasıl bi bağımlılık yapmış doğuştan hemde Kaptırmışım kendimi sakıza Crying or Very sad ... senin ne gibi bağımlılıkların var? Rude83 Question Neutral

Şeymacığım çok sevdiğin kişinin sana sakız hakkında ne söylediğini tahmin edebiliyorum galiba..benim düşündüğüm şeymiki yada başka bişimi ne söyledi acaba cnm söylede bende çiğnemeyim yha Crying or Very sad ne söylediki merak ettim şimdi Smile
rude83
TECRÜBELİ ÜYE
TECRÜBELİ ÜYE
rude83

MesajKonu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri   Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri I_icon_minitimeSalı Haz. 09, 2009 6:23 am

Vazgeçilmezim , Oyunlarım..

Xbox360 Wink

Birde Arabasız yapamıyorum.. Satınca ne halt edicem bilmiyorum.. Gerçi arabaylamı doğduk pehh Smile Amman, ama oyunsuz olmuyor..
beyazgelincik
TECRÜBELİ ÜYE
TECRÜBELİ ÜYE
beyazgelincik

MesajKonu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri   Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri I_icon_minitimeSalı Haz. 09, 2009 9:28 pm

Şeymacığım msjını aldım ama benim msj gitmiyo sana bi türlü.of. Mad nese burdan yazım..

cnm sakızla ilgili o sözü sana kim dediyse halt etmiş seni ii kandırmış ben böle bi sözü ilk senden duyuyorum ne alimlerden ne hacılardan nede hocalardan duydum valla çok saçma cnm bence böle diyenlere aldırış etme.. Smile onlar sakıza karşı olanlardır eminim ,,biz cikletimizi çiğnemeye devam edelim haydin nazar sakızlarına... Very Happy

cnm benim by ..
beyazgelincik
TECRÜBELİ ÜYE
TECRÜBELİ ÜYE
beyazgelincik

MesajKonu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri   Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri I_icon_minitimeSalı Haz. 09, 2009 9:36 pm

rude83 demiş ki:
Vazgeçilmezim , Oyunlarım..

Xbox360 Wink

Birde Arabasız yapamıyorum.. Satınca ne halt edicem bilmiyorum.. Gerçi arabaylamı doğduk pehh Smile Amman, ama oyunsuz olmuyor..

hmm microcoft'un oyun konsolumuydu xbox felan Acaba

inş satmazsın arabanı kardeşim,,tabiya kimse arabalı doğmadıya şu avatarınızdaki direksiyonda süppermiş haa maşallah Very Happy kullananı kim? acaba :geek: ..
*birgül*
Moderatör
Moderatör
*birgül*

Doğum tarihi : 24/05/94
Lakap : Kömür gözlü ;) :)

MesajKonu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri   Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri I_icon_minitimePaz Eyl. 13, 2009 10:34 pm

ben sakız çiğnemeyi hiç sevmiyorum.Ama çiğnemek zorunda kalıyorum genelde başka bir rahatsızlığımdan ötürü.Neyse paylaşım için teşekkürler.Umarım nuray ablam vazgeçmiştir Sırıt Sırıt
fatımatüzzehra
TECRÜBELİ ÜYE
TECRÜBELİ ÜYE
fatımatüzzehra

Lakap : cadı, piskopat

MesajKonu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri   Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri I_icon_minitimePtsi Eyl. 14, 2009 10:38 am

ben sakızsız duramam kı Sad
*birgül*
Moderatör
Moderatör
*birgül*

MesajKonu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri   Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri I_icon_minitimePtsi Eyl. 14, 2009 11:09 am

fatımatüzzehra demiş ki:
ben sakızsız duramam kı Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri Icon_sad

O zaman size diyeceğim tek bir sözüm var

Gülü seven dikenine katlanır Very Happy Very Happy Rahatsızlıklarınız baş gösterirse doktorların kapısını aşındırmayın yalandan yere Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri 174283 Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri 174283
fatımatüzzehra
TECRÜBELİ ÜYE
TECRÜBELİ ÜYE
fatımatüzzehra

MesajKonu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri   Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri I_icon_minitimePtsi Eyl. 14, 2009 11:44 am

Very Happy Very Happy ne yapalım katlanacagız alıskanlık olmus bırakamıorum Very Happy
fatımatüzzehra
TECRÜBELİ ÜYE
TECRÜBELİ ÜYE
fatımatüzzehra

MesajKonu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri   Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri I_icon_minitimePtsi Eyl. 14, 2009 12:24 pm

yha ama cok ılgınc bırsey
sakız kulak agrısını gıderıyormus
Very Happy
beyazgelincik
TECRÜBELİ ÜYE
TECRÜBELİ ÜYE
beyazgelincik

MesajKonu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri   Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri I_icon_minitimePtsi Eyl. 14, 2009 12:56 pm

doğrudur kardeşim inanırım ...
beyazgelincik
TECRÜBELİ ÜYE
TECRÜBELİ ÜYE
beyazgelincik

MesajKonu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri   Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri I_icon_minitimePtsi Eyl. 14, 2009 12:58 pm

*birgül* demiş ki:
ben sakız çiğnemeyi hiç sevmiyorum.Ama çiğnemek zorunda kalıyorum genelde başka bir rahatsızlığımdan ötürü.Neyse paylaşım için teşekkürler.Umarım nuray ablam vazgeçmiştir Sırıt Sırıt

hmm hocam sakız hangi rahatsızlıklar için çiğnenir?..ben vazgeçmedim asla da vazgeçmem seversem kötü severim ölümüne çiğnerim.. Very Happy
*birgül*
Moderatör
Moderatör
*birgül*

MesajKonu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri   Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri I_icon_minitimePtsi Eyl. 14, 2009 1:06 pm

beyazgelincik demiş ki:
*birgül* demiş ki:
ben sakız çiğnemeyi hiç sevmiyorum.Ama çiğnemek zorunda kalıyorum genelde başka bir rahatsızlığımdan ötürü.Neyse paylaşım için teşekkürler.Umarım nuray ablam vazgeçmiştir Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri 174283 Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri 174283

hmm hocam sakız hangi rahatsızlıklar için çiğnenir?..ben vazgeçmedim asla da vazgeçmem seversem kötü severim ölümüne çiğnerim.. Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri Icon_biggrin

ben de gastrit var canım.Midemi rahatlatmak için çiğnemek zorundayım Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri Kopfschuettel Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri Kopfschuettel yoksa çiğnemezdim
beyazgelincik
TECRÜBELİ ÜYE
TECRÜBELİ ÜYE
beyazgelincik

MesajKonu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri   Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri I_icon_minitimePtsi Eyl. 14, 2009 2:53 pm

geçmiş olsun demiycem ii olmuş benle uğraşırsanız öle olur işte ohh canıma değsin.. Very Happy
*birgül*
Moderatör
Moderatör
*birgül*

MesajKonu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri   Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri I_icon_minitimePtsi Eyl. 14, 2009 6:03 pm

beyazgelincik demiş ki:
geçmiş olsun demiycem ii olmuş benle uğraşırsanız öle olur işte ohh canıma değsin.. Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri Icon_biggrin

iyi de ben bu gastrit hastalığına yakalanalı 3 yıl oldu Very Happy Very Happy seni ise 7 aydır tanıyorum Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri 174283 Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri 174283 bu ne perhiz bu ne lahana turşusu nuray abla Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri 174283 Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri 174283
beyazgelincik
TECRÜBELİ ÜYE
TECRÜBELİ ÜYE
beyazgelincik

MesajKonu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri   Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri I_icon_minitimePtsi Eyl. 14, 2009 9:25 pm

kız oldumu o kadar 7 ay vay be zamn ne kadarda çabuk geçmiş ya :)haha ben nerden bilim birgül ya ... Surprised
interesting_girl
ÜYE
ÜYE
interesting_girl

Doğum tarihi : 01/07/95

MesajKonu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri   Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri I_icon_minitimeC.tesi Ekim 03, 2009 4:29 pm

Geçmiş olsun canım,valla ben o kadar bağımlısı değilim sakızın.Ama ara sıra çiğnerim.Bence yararları da var Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri Icon_biggrin
http://www.ozgulsagdic.ile.biz
*birgül*
Moderatör
Moderatör
*birgül*

MesajKonu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri   Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri I_icon_minitimeC.tesi Ekim 03, 2009 7:27 pm

interesting_girl demiş ki:
Geçmiş olsun canım,valla ben o kadar bağımlısı değilim sakızın.Ama ara sıra çiğnerim.Bence yararları da var Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri Icon_biggrin

tabii ki yararları da vardır.Ama herşeyin azı karar çoğu zarar.Bağımlısı olunmadığı müddetçe bence sorun yok Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri Herz
beyazgelincik
TECRÜBELİ ÜYE
TECRÜBELİ ÜYE
beyazgelincik

MesajKonu: Geri: Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri   Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri I_icon_minitimeCuma Ekim 23, 2009 9:49 pm

tabiki yararları var ben çok faydasını gördüm=)yooo bağımlısınada sorun olmuyor bi rahatsızlık vermiyor sakız Smile

bu tehlike olmadı bende hiç hehe=)

Sakız Çiğnemenin Tehlikeleri
1 sayfadaki 1 sayfası