| Bir Annenin Kızına nasihatı | |
|
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
beyazgelincik TECRÜBELİ ÜYE
Mesaj Sayısı : 1287 Doğum tarihi : 09/10/86 Nerden : | SıFıR MeRkEz | Lakap : _-'('-_°_-'('-__-')'-_°_-')'-_ozankolik Kayıt tarihi : 28/03/09
| Konu: Bir Annenin Kızına nasihatı Salı Mayıs 26, 2009 8:35 pm | |
| Yavrum, şimdi sana kırk yıllık evliliğimin tecrübelerine dayanarak bazı nasihatlerde bulunacağım.Bu nasihatlerime uyarsan dünyada mutlu bir evlilik gecirdiğin gibi,ahirette de ebedi saadete ulaşırsın.
1 - Kanaatkâr ol ! Yâni, kocan tarafından getirilen yiyecek ve giyecek herşeyi memnuniyetle kabul et ! Çünkü, kanaat, kalbi huzûra kavuşturur.
2 - Söylenenleri dâima iyi dinle ve kocanıin meşrû (islama uygun) emirlerine itaat et !
3 - Evin ve her şeyin her zaman, temiz, muntazam ve düzenli olsun !
4 - Eşinin yemek saati ile uyku saatine dikkat etmelisin ! Açlık insanıi huysuz eder, uykusuzluk ise, öfkelendirir.
5 - Evinin mallarını ve eşyasını iyi koru ! Yaptığın işleri, iyilikleri başa kakma ! iyiliğe karşı iyilik çabuk unutulur fakat kötülüğe karşı yapılan iyilik unutulmaz.
6 - Eşinin yakınlarına güzel muâmelede bulun ! Kocanın hatâlarını, yalnız iken, yumuşak bir şekilde söyle !
7 - Kocanın sırlarını hiç kimseye söyleme ! Karı-koca arasındaki sırlar kabre berâberlerinde gömülmelidir.
8 - Eşinin üzüntüsünü ve neşesini paylaş ! Ona her yönüyle iyi bir hayat arkadaşı ol ! Yalan, yuvayı içten içe yıkan bir kurttur.
9 - Aranızdaki problemleri kendiniz hâlledin ! Sakın bunları, bize ve başkasına taşıma ! Kimseden medet umma !
10-Kocandan, almakta zorlanacağı, gücünün yetmeyeceği şeyleri isteme !
11-Kadının güzel huylusu, eşine Cennet nîmetidir. Sen kocana Cennet nîmeti ol ! Azap çektirme !
Yavrum, bunları yapabilmen, ancak, onun isteklerini kendi isteklerine, onun rızasını kendi arzularına tercih etmenle mümkün olabilir.
| |
|
| |
Mesaj Sayısı : 1287 Doğum tarihi : 09/10/86 Nerden : | SıFıR MeRkEz | Lakap : _-'('-_°_-'('-__-')'-_°_-')'-_ozankolik Kayıt tarihi : 28/03/09
| Konu: Geri: Bir Annenin Kızına nasihatı Salı Mayıs 26, 2009 9:20 pm | |
| bende evlenince bu annenin nasihatlerini uygulayacağım ve mutlu olacağım inş.. | |
|
| |
yusuf tarik Moderatör
| Konu: Geri: Bir Annenin Kızına nasihatı Çarş. Mayıs 27, 2009 11:01 am | |
| s.a ıns bızlerede bu dusuncenın netıcesınde esler cıkar karsımıza | |
|
| |
rude83 TECRÜBELİ ÜYE
| Konu: Geri: Bir Annenin Kızına nasihatı Çarş. Mayıs 27, 2009 12:28 pm | |
| Çok zor gibime geliyor.. İnşALLAH Karşımıza böyleleri çıkar ama Yok ya Zannetmiyorum..
Çok açık konuşacağım , Kalmadı Bunlardan.. Adım gibi eminim, Çok büyük konuşuyorum belki ama, Bunu Hepimiz Biliyoruz..
Kalmadı Bu tür Kızlardan Maalesef.. Yoktur.. Biri çıksın bana Vardır desin.. | |
|
| |
...Gül Güzeli... TECRÜBELİ ÜYE
| Konu: Geri: Bir Annenin Kızına nasihatı Çarş. Mayıs 27, 2009 2:26 pm | |
| çok güzel nasihatler...karşımıza inş.öyle bi insan çıkar ki bunlara layık olur.. paylaşım için saolasın...bende eşime bunları daha fazlasını uygularım inş. | |
|
| |
| Konu: Geri: Bir Annenin Kızına nasihatı Çarş. Mayıs 27, 2009 7:18 pm | |
| - ...Gül Güzeli... demiş ki:
- çok güzel nasihatler...karşımıza inş.öyle bi insan çıkar ki bunlara layık olur..
paylaşım için saolasın...bende eşime bunları daha fazlasını uygularım inş. rica ederim cnm ... inş inş öyle bi insan çıkar karşımıza cümleten valla ben de aynen öyle eşime bunların alaaasını uygularım..ve mutlu olurum :heart: eşimin 1 dediğini 2 yada 3 etmem Nanik :I Love You: | |
|
| |
| Konu: Geri: Bir Annenin Kızına nasihatı Çarş. Mayıs 27, 2009 7:23 pm | |
| - rude83 demiş ki:
- Çok zor gibime geliyor.. İnşALLAH Karşımıza böyleleri çıkar ama Yok ya Zannetmiyorum..
Çok açık konuşacağım , Kalmadı Bunlardan.. Adım gibi eminim, Çok büyük konuşuyorum belki ama, Bunu Hepimiz Biliyoruz..
Kalmadı Bu tür Kızlardan Maalesef.. Yoktur.. Biri çıksın bana Vardır desin.. rude83 var yha kalmadıda neymiş töbe töbe Özür evet ben söylüyorum var öyle kızlar eşine böyle davrananlar varrrr ben bu konu hakkında çok uzun cümleler yazardım fakat karakterler sığmaz neyse şimdi kendi kendime konuşmuş olcam...rude sizinle bu konu hakkında uzun uzun konuşmak isterim... | |
|
| |
yusuf tarik Moderatör
| Konu: Geri: Bir Annenin Kızına nasihatı Perş. Mayıs 28, 2009 9:52 am | |
| s.a rude83 sende farkındasın buyuk konustugunun ancak uc bes capulsuzun yaptıgı ahlak dısı vede adetler dısı davranıslardan oturu butun kızları yargılayamazsın ...emınımkı bu tur kardeslerımız cok ve daha da cok dıyebılıyorum...hersey cıkar uzerıne olsada bu devırde ahıretı dusunenlerımızde var aramızda sen merak etme..sen de duanı et tevekkulune devam et..hersey nasıp kısmetdır..ne gıbı nasıl bırı cıkacagını bılmeyız karsımıza..ancak su varkı eslerın camurları yogrulurken bırbırlerının alınlarına yazılmısalrdır yanı bır pılın artı eksı kutupları gıbı bırbırlerını tamamlarlar neyse bu mevzu cok uzun derıne gırmeye gerek yok sımıdılık..anlıyacagın ben KARSINA CIKIYORUM VEDE VARDIR DIYORUM..sımdı benden sen hanı kım mıs o gosterde gorelım ornek ver dıyceksın ama amınım kı oo ornegı sen en yakınlarında bulacaksın şımdı hakkını helal et selametle ve dua ıle...yusuf tarık.. | |
|
| |
...Gül Güzeli... TECRÜBELİ ÜYE
| Konu: Geri: Bir Annenin Kızına nasihatı Perş. Mayıs 28, 2009 12:49 pm | |
| çok haklı yazmışsın kardeşim,eline sağlık...en azından Allah'ın yoluna ulaşmaya çalışan,o yolda gitmek isteyen çok kız (erkek) kardeşlerimiz var... RABBİM YOLUNDAN AYIRMASIN İNŞ.Rabbimin yolunda ilerleyen insanlarla eş etsin cümlemizi.Allah' tan korkan, kulundan utanan insanlarla... | |
|
| |
rude83 TECRÜBELİ ÜYE
| Konu: Geri: Bir Annenin Kızına nasihatı Perş. Mayıs 28, 2009 1:06 pm | |
| Yok canım Neden sana örnek ver deyeyim ki..
Kendi adıma konuşuyorum görmedim, ama inşALLAH dediğiniz gibi vardır.. | |
|
| |
\'\--ŞEYM@--\' Süper Moderatör
Mesaj Sayısı : 1939 Nerden : DADAŞLAR DİYARINDAN Kayıt tarihi : 05/12/08
| |
| |
yusuf tarik Moderatör
| Konu: Geri: Bir Annenin Kızına nasihatı Perş. Mayıs 28, 2009 2:55 pm | |
| ınsallah gul guzelı kardesım ınsallah RABBIM BIZI BU YOLDA EMIN VE DAIM EYLER...rude kardes dogru kendı adına konusuyrsun herkes aynı seyı dusunecek dıye bısede yok sadece burda yargısız ınfaza kurban gıden kardeslerım ablalarım vede annelerım var dıkkat edelım lutfen sende hakkını helal sana karsı bır saf aldıgımı dusunme ancak ıncıtmıs ısem afdersın selametle ve dua ıle... | |
|
| |
| Konu: Geri: Bir Annenin Kızına nasihatı Perş. Mayıs 28, 2009 8:53 pm | |
| - \'\--ŞEYM@--\' demiş ki:
- İNSAN İSTEDİKLERİNİ GÖRÜR İSTEMEDİKLERİNİ GÖRMEZ
VESSALAM kardeşim sunum çok güzel ve önemli ama birde babanın oğluna olan nasihatı olsaydı keşke birde onu görseydik rica ederimm.. onuda siz koyun babanın nasihatini ben erkekmiyimde karıma nasıl davrancamı bulacam yha şaka şaka şeker tmm kuzum yeterki sen iste bulcam inş.. | |
|
| |
rude83 TECRÜBELİ ÜYE
| Konu: Geri: Bir Annenin Kızına nasihatı Cuma Mayıs 29, 2009 6:29 am | |
| Est. Yusuf Kardeş.. Gerçekten senin Hiç bir lafına alınmam , Çünkü çok içtensin..EyvALLAH..
@ŞEYMA
Ben 25 Yaşındayım, ve 20 senedir Ankara Çankaya'da Yaşıyorum, O kadar kişi tanıdım ama herkes Fıs, benim görmek istediklerim, burada bahsedildiği gibi olmasını istiyorum.. Daha doğrusu benim anlatmak istediğim olay şu; Mükemmel bir sonuca ulaşmak çok zor, çünkü insan bi yerde hep takılıyor.. Karşında ki insan bi yerde uyuşamadığın yerler oluyor ve sonrasını siz düşünün, böyle anlatıldığı gibi gitmiyor.. Anlatabildim mi?? | |
|
| |
| Konu: Geri: Bir Annenin Kızına nasihatı Ptsi Haz. 01, 2009 4:52 am | |
| rude83YAZDIKLARINIZA SAYGI DUYARIMama sen görmek istediklerini bulmak için bir çaba sarfettin mi sadece Ankara Çankayada yaşıyorum diyerek işin içinden çıkamazsın ki eğer orası istediğin gibi değilse sen istediğin gibi yapacaksın haa zor hemde çok zor dersin evet sana katılırım çok zor ve çokk zorda olacaktırama ne kadar MEŞAKKAT çekersen o kadar da MÜKAFAT alırsın RABBİMİZDENRABBİM gittiğin yolda seni yalnız bırakmaz değil mi sonuçta HAK YOL ve istediklerini de bulursun İNŞALLAHAnlatabildim mi?? | |
|
| |
rude83 TECRÜBELİ ÜYE
| Konu: Geri: Bir Annenin Kızına nasihatı Ptsi Haz. 01, 2009 10:48 am | |
| Evet Kesinlikle Anlıyorum..
Her zaman Rabbim'den Bunu Niyaz ediyorum , güzel insanlarla karşılaştırması için dua ediyorum, tabi herkes için..
İnşALLAH doğru, bizi bulur yada biz onu buluruz..
Saygılar.. | |
|
| |
yusuf tarik Moderatör
| Konu: Geri: Bir Annenin Kızına nasihatı Ptsi Haz. 01, 2009 11:59 am | |
| s.a rude abı dıyeyım yas olarak buyuksun ve seyma kardesım bu konusmanıza bır kac kelımede ben ılave bırseyler etmek ıstyrum tabı affınıza sıgınarak...sımdı seyma kardesım haklısın rude abımızde bır yerde haklı ancak bu demek degıldırkı hersey bıttı hıc artık zıttı bır sey bulamazsın eskılerden kalamdı dıye...ankarayı bende az cok bılırım bır kac defa seyahat ettım ıslerım ıcın ve guzel bır yer ve kaldımda tabı 20 yıl nere toplam bır kac ay nere burda haklı olabılırsn ancak suan dunyanın durumnu goruysn demı rude kardesım avrupa bızzat ne yazıkkı kardeslerımz tarfından yanlıs seylerı ornek alınan gerck yuzu cırkın bır avrupa ve burdakı egıtım falıyetlerınıde bılıysndr demı ve bu egıtım falıyetlerıle duzelmez dedıgın en kotu cırkın vakalar duzeltıldıgınıde bılıymydn en basıtı gorunen yuzu turkce olımpyatları bunla ılgılı cok vaka var kıtaplarda anlatılmayan gunluklere sıgmayan ancak ınsanlıgın gonlune,vermıs oldugu soze vede cıkmıs oldugu yolun temızlıgıyle onlarla savasıp zafere olasanlar var bunlar hep aka plandaydlar sımdıde oyle ..bence duzelmeye nıyt bıle etsek RABBIM gercekten yardım edıyr yeter kı gonlden nıyt olsun ..neyse kusra bakmayın daha yazmak ısterdım ama uzun oldu ıkınzde hakkınızı helal edın selametle ve dua ıle..yusuf tarık... | |
|
| |
rude83 TECRÜBELİ ÜYE
| Konu: Geri: Bir Annenin Kızına nasihatı Ptsi Haz. 01, 2009 12:12 pm | |
| Estafurullah Kardeş ne demek ya..
İstersen 3 sayfa yaz, canıma minnet.. Okurum, ne demek.. | |
|
| |
yusuf tarik Moderatör
| Konu: Geri: Bir Annenin Kızına nasihatı Ptsi Haz. 01, 2009 12:24 pm | |
| | |
|
| |
| Konu: Geri: Bir Annenin Kızına nasihatı Ptsi Haz. 01, 2009 3:44 pm | |
| estağ yusuf tarık kardeşim yazdıklarınızın hepsi gerçekten doğru ve güzel şeyler gerck yuzu cırkın bır avrupa ve burdakı egıtım falıyetlerınıde bılıysndr demı ve bu egıtım falıyetlerıle duzelmez dedıgın en kotu cırkın vakalar duzeltıldıgınıde bılıymydn en basıtı gorunen yuzu turkce olımpyatları bunla ılgılı cok vaka var çok güzel bir konuya değinmişsin insanların neler yapabileceğini bir nevi bize göstermişsin rude83 RABBİm gönlüne gönlümüze göre versin ne diyeyim başka güzel insanlarla tanışman dileğiyle.. | |
|
| |
yusuf tarik Moderatör
| Konu: Geri: Bir Annenin Kızına nasihatı Salı Haz. 02, 2009 9:24 am | |
| s.a dogru kardesm sen de bu dua ıle RABBİm gönlüne gönlümüze göre versin son sozu demıssn sabırla samımıyetle ALLAHA teslım olunsn o en ıyısnı cıkarır karsımıza....yeterkı gereklı vazıfelerımızı yapalım...selametle ve dua ıle... | |
|
| |
| Konu: Geri: Bir Annenin Kızına nasihatı Perş. Haz. 11, 2009 9:50 pm | |
| bilirim kardeşim evlilk kararı kadar zor bişi yoktur Allah yardım etsin...dualarımız sizinle.. | |
|
| |
| Konu: Geri: Bir Annenin Kızına nasihatı Perş. Haz. 11, 2009 9:57 pm | |
| ah ah benim annemde hiç nasihat vermez zorlu şunları söyler.. Seni doğuracağıma taş doğursaydım,Senin çocukların da aynısını sana yapsın inşallah,Hep babanın tarafını tutuyon sen,Bana anne deme Kanser ettiniz beni,Kızdım mı adım kızdı oluyor bıktım sizden,Öleyim de kurtulun benden,Gün yüzü göstermediniz bana,Kime çektin sen bilmem ki,anne affet onu beni azarlarken düşünecektin,Seni alan üç gün sonra geri getirir bu dik başlılığının sonu ne olur bilmemki ,Yaptığın banaysa öğrendiğin sana,Sen dururken ben mi gideyim ekmek almaya,Seni dokuz ay karnımda taşıdım ben,Kimin çocuğuna gülüp kimin çocuğunu kınadıysam başıma geldi,Hep sen yüz veriyorsun bunlara heriff ...bunları işiittiğim zamn hiç iyi olmuo offf ya bu sözleri işitmekten bıktım artık yeter yaa bunaldım halimize gülcemmi ağlıycammı bilemiomm .. | |
|
| |
yusuf tarik Moderatör
| Konu: Geri: Bir Annenin Kızına nasihatı Cuma Haz. 12, 2009 3:49 pm | |
| s.a kardesım sabrı cemıl gostermelısınz muhakkak bellı sorunlar problemler olabılır ama anne vede aılen baskası yalan bu boyledır...kıymet bılelım lutfen..suan annemın yanında olsaydım o evden cıkısımdan tekrar doner tekrar doner elını oper ıstedıgı varmı bır ıhtıyacı varmı goırmeye calısrdım ...hersey elınızdeyken yanı ımkan varken guzellıklerle doldrn anı defterınzı sonra oyle bır an olurkı o deftere baktgmzda ne anne vardır ne baba ve bır suru kotu anı işte oyle...kusura bakmayın bıraz ıcımı doktum ..ama yanlıs anlasılmasın cok sukur bır sıkıntım yok annemle yada babamla ...neyse selametle ve dua ıle.. | |
|
| |
| Konu: Geri: Bir Annenin Kızına nasihatı Cuma Haz. 12, 2009 10:35 pm | |
| a.s kardeşim yha biz zaten ailemizin kıymetiini bliozda onlar bizi bilmiolar..tabiki insanın hayatında ailesinden değerli başka ne varki?ah ailelerde biraz evlatlarının değerini anlasalar yha inş annenize kavuşursunuz uzaktasınız galiba ailenizden ne kusru est.eyvallah | |
|
| |
| Bir Annenin Kızına nasihatı | |
|