Suskunlar Dizisi
Suskunlar Dizisinin En Büyük Fan Sitesine Hoşgeldiniz
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi Şekilde yararlanabilirsiniz..
Üye olurken lütfen kuralları iyi okuyun..
10 saniyede üye olmak için tıklayın...
Suskunlar Dizisi
Suskunlar Dizisinin En Büyük Fan Sitesine Hoşgeldiniz
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi Şekilde yararlanabilirsiniz..
Üye olurken lütfen kuralları iyi okuyun..
10 saniyede üye olmak için tıklayın...
Suskunlar Dizisi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Suskunlar Dizisi Fan Sitesi

AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

OTUZ YIL İSTİĞFAR ETTİREN BİR SÖZ

3 posters
YazarMesaj
...Gül Güzeli...
TECRÜBELİ ÜYE
TECRÜBELİ ÜYE
...Gül Güzeli...

OTUZ YIL İSTİĞFAR ETTİREN BİR SÖZ Empty
MesajKonu: OTUZ YIL İSTİĞFAR ETTİREN BİR SÖZ   OTUZ YIL İSTİĞFAR ETTİREN BİR SÖZ I_icon_minitimeÇarş. Mayıs 13, 2009 3:27 pm

Ariflerden Seri Sekati (k.s) der ki:

"Bir olay üzerine bir kere 'ELHAMDÜLİLLH' dedim; tam otuz yıl bu sözden dolayı istiğfar ediyor,Allah'tan affımı istiyorum.Bu şöyle oldu:

Bir gece,içinde benin dükkanımın da bulunduğu çarşıda yangın çıktı.Bana,'dükkanın yandı ' diye bir haber ulaştı.Hemen gece yarısı dışarı çıkıp olayı öğrenmek istedim.Yolda bir grup insanla karşılaştım,olay yerinden gelenler bana,

Ey Ebu Hasan,'bir çok insanın dükkanı yandı,ama seninki yanmadı' dediler.Bunun üzerine ben de,

"ELHAMDÜLİLLAH,dükkanım kurtuldu"dedim.Sonra biraz düşündüm,hata ettiğimi anladım."Ben,diğer mümin kardeşlerimin mallarının yandığı bir yangında kendi malımın kurtulmasına sevinip nasıl olurda 'elhamdülillah' derim ."diye çok üzüldüm.Bunun bir keffareti olsun diye dükkanda ne varsa hepsini fakirlere dağıttım ve sonra pazarı terk ettim.

Büyük arif Ebu Talib-i Mekki (K.S) der ki:
'Allah Teala,Seri Sakati'nin (k.s) bu samimi niyeti vegüzel ahlakının karşılığını verdi;onun gönlünü dünyadan çekti,kendi muhabbetiyle doldurdu,onu muhabbet makamına yükseltti.Onu bu şekilde nefsinin kendini düşünmesine razı olmaması sebebiyle,ilahi rıza makamına ulaştırdı.'

KISSADAN DERLER

Müminler,iman bağı ile birbirine bağlaşmış,birbirinin parçası yapılmıştır.Bütün müminler bir kalp ve bir beden gibidirler,Sevgiler ve acıkları ortaktır.Birinin sevinmesi her mümini sevindirir,üzülmesi de incitir.Böyle olması da gerekir.Çünkü müminlerin arasındaki sevginin sebebi nefsin keyfi veya bir maddi bir menfaat değil,sadece Allah rızası için olmasındandır.

İman kardeşliğinin hakkı,mümin kardeşlerimizi en azından kendi nefisimiz gibi düşünmemizdir.İman kemale erdikçi,kalp Allah'ı tanıdıkça ve zikirle genişledikçe,sevgi halkası da genişler,hakikat gözükür,Allah rızasının,nefsini kayırmada değil,hak için hizmette olduğu anlaşılır.

HZ.RESULULLAH (s.a.v) buyurur ki:

'müslümanların işleriyle ilgilenmeyen ve onların derdini kendisine dert edinmeyen kimse,onlardan değildir.'

rude83
TECRÜBELİ ÜYE
TECRÜBELİ ÜYE
rude83

MesajKonu: Geri: OTUZ YIL İSTİĞFAR ETTİREN BİR SÖZ   OTUZ YIL İSTİĞFAR ETTİREN BİR SÖZ I_icon_minitimeÇarş. Mayıs 13, 2009 3:40 pm

Gerçekten çok güzel, eline kolun dert görmesin eyv..
\'\--ŞEYM@--\'
Süper Moderatör
Süper Moderatör
\'\--ŞEYM@--\'

MesajKonu: Geri: OTUZ YIL İSTİĞFAR ETTİREN BİR SÖZ   OTUZ YIL İSTİĞFAR ETTİREN BİR SÖZ I_icon_minitimeÇarş. Mayıs 13, 2009 5:06 pm

yüreğine sağlık gül güzeli ablam
RABBİM kendi nefsiyle bütünleşen kularından eylemesin bizi İNŞALLAH
sunum için sağolasın...
...Gül Güzeli...
TECRÜBELİ ÜYE
TECRÜBELİ ÜYE
...Gül Güzeli...

MesajKonu: Geri: OTUZ YIL İSTİĞFAR ETTİREN BİR SÖZ   OTUZ YIL İSTİĞFAR ETTİREN BİR SÖZ I_icon_minitimeÇarş. Mayıs 13, 2009 7:49 pm

rica edrim güzelim.
amin inşallah...

OTUZ YIL İSTİĞFAR ETTİREN BİR SÖZ
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-