Suskunlar Dizisi Fan Sitesi |
|
| kan davası,kefalet ve adalet | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
Misafir Misafir
| Konu: kan davası,kefalet ve adalet Ptsi Mart 23, 2009 7:19 pm | |
| bir gün 2 genç bir adam tutup Halife hz Ömerin karşısına çıkarlar.ve bu adamdan davacı olduklarını babsını öldürdüğü için kan hakkı olarak canını istediklerini müminlerin emirine söylerler.o da evladım neden o adamı öldürdün diye sorar.o da efendim ben burada yabancıyım.atımla bu adamların babsının üzüm bağından geçerken atım üzümleri yemeğe başladı.ben ne yaptımsa engel olmadın.bablarıda atıma bit taş alıp vurdu ve atım oracık da can verdi.oysa o atı gören bir daha gözünü alamazdı çok severdim onu.sonra bende hiddetlendim şimdi çok pişman olduğum bu cürmü işledim.keşke yapmasaydım ama oldu bir kere ded.halife bu kişinin idamına karar verdi.adam:ya müminlerin emiri bana verdiğiniz cezaya razıyım.fakat beni 3 günlüğüne salı veri.çünkü benim küçük bir kardeşim varçbabmdan 2mize çok yüklü bir miras kaldı.kendiminkileri kullandım fakat kardeşim daha küçük olduğu için onun hissesini sakladım.o şuan nerede olduğunu bilmiyor.ben ölürsem de bilmeyecek.hakkına girmek istemem deyince.halife sen kendine kefil bulamazsan bu iş olmaz der.adam bana şu kimse kefil olur der ve aşera-ı mübeşşeradan Abdurrahman bin As efendimizi gösterir.o da evet ben ona kefil olurum der.neyse gen gider.ardan 3 gün biter gider.idam saati yaklaşır fakat genç gelmemiştir.herkes telaştadır zira genç gelmezse Peygaamberimizin(SAV) en çok sevdiği arkadaşlarından biri idam edilecektir.ölenin oğullarına yalvarırlar derler ki:davanızdan vazgeçin sonunda bir sahabi ölecektşr derler.ama onlar inatçı.kan hakkını isteriz derler.halifeye giderler bari sen kararından dön derler.hz Ömer adaletten vazgeçer mi.babam bile olsa idam edilecektşr der.neyse Abdurrahman bin As darağacına götürülürken genç çıka gelir durun geldim der.halife şaşırır oğlum sen kaçma imkanın varken neden kaçmadın der.o da:korktu kaçtı demesinler diye der.halife faruk efendimiz Abdurrahman bin Asa sen niye tanımadığın bu adama kefil oldun der.As:insanlık öldü demesinler diye der.kardeşler davalarından vazgeçerler.halife siz niye vazgeçtiniz der:anlarda yeryüzünde vicadan kalmamış demesinler diye derler. |
| | | hll TECRÜBELİ ÜYE
Mesaj Sayısı : 195 Nerden : sölemezsem:) Lakap : biri;) Kayıt tarihi : 05/03/09
| Konu: Geri: kan davası,kefalet ve adalet Ptsi Mart 23, 2009 7:23 pm | |
| | |
| | | Misafir Misafir
| Konu: Geri: kan davası,kefalet ve adalet Ptsi Mart 23, 2009 8:23 pm | |
| |
| | | Misafir Misafir
| Konu: Geri: kan davası,kefalet ve adalet Salı Mart 24, 2009 11:13 am | |
| genç beğin dergisindendir |
| | | iMAM hatipli TECRÜBELİ ÜYE
| Konu: Geri: kan davası,kefalet ve adalet Salı Mart 24, 2009 11:33 am | |